Administrator
Bertrand Russell - Smiertelnicy i inni -
jest to cala masa felietonow na tematy z dziedzin zycia spolecznego. Ujmujace jest podejscie cyniczno nasmiewcze przekazujace przy tym wiele prawd o ludziach i instytucjach spol. Nie jest to pozycja naukowa, raczej luzniejsza forma. POLECAM
Antonio Damasio - Blad Kartezjusza - ksiazka w ktorej autor pokazuje czym jest milosc z punktu widzenia neurologicznego. Ukazuje jak wielki wplyw na nasze uczucia maja osoby podziwiane przez nas w dziecinstwie i w fazie dorastania. Masa ciekawych eksperymentow udokumentowanych i opisanych w formie latwej do zrozumienia. Milosc to tylko polaczenia neuronalne ktore budujemy w mlodosci.
Roland Topor - Pamietnik starego pierdoly - obowiazkowa pozycja w ktorej z mniejszej odleglosci przyjrzysz sie czolowym postaciom kultury i sztuki XIX wieku. Topor opisuje swoj przygody w XIX wiecznym Paryzu i jego spotkaniach z Einsteinem, Picassem, Erickiem Satie, Coutchardem, M. Landonem i wieloma innymi.
to na te chwile tyle... POLECAM
Czytalam ostatnio Pętlę Ericy Spindler, ;d fajna ksiazka polecam xd
Sage zmierzchu tez czytalam
Moja ulubiona ksiazka [ niemoge sie powstrzymac musze napisac hihi ] : Ćpun oraz Dzieci z Dworca Zoo.
Administrator
Co wy tak z ta saga zmierzchu ?
Gość
Co do Zmierzchu to...........nie czytałam! O co tam chodzi, że to się tak wszystkim podoba?
Bywalec
Mnie ostatnio bardzo spodobała się książką 'Błękitny zamek' Lucy Maud Montgomery. Ogólnie nie lubię tego typu książek, ale ta mnie naprawdę poruszyła.
Czytałam Błękitny zamek ! W dechę to było
Zmierzch, romans z wampirem Edziem
Kasia przeczytaj sobie bo warrto !
Moja ulubione książki z podstawówki Ania z Zielonego Wzgórza, Bułeczka, Słoneczko.
Nie mogłam się powstrzymać żeby tego nie napisać, na wspomnienia mnie wzięło dziś
Sisi napisał:
Zmierzch, romans z wampirem Edziem
Moja ulubione książki z podstawówki Ania z Zielonego Wzgórza, Bułeczka, Słoneczko.
Zmierzch to przereklamowane g............ nudy, romansidło głupie i horror, którego nie bałaby się nawet Melanie Black- największy cykor HBH:P
Anka ujdzie, brzydota
Bułeczka: po setnym czytaniu nudne..............ciekawe to było w 3 podst.
Słoneczko: czy to prognostyk meteorologiczny?
Bywalec
Zmierzch to dno i wodorosty.
Durne romansidło o wampirach dla ubogich.