Administrator
Bertrand Russell - Smiertelnicy i inni -
jest to cala masa felietonow na tematy z dziedzin zycia spolecznego. Ujmujace jest podejscie cyniczno nasmiewcze przekazujace przy tym wiele prawd o ludziach i instytucjach spol. Nie jest to pozycja naukowa, raczej luzniejsza forma. POLECAM
Antonio Damasio - Blad Kartezjusza - ksiazka w ktorej autor pokazuje czym jest milosc z punktu widzenia neurologicznego. Ukazuje jak wielki wplyw na nasze uczucia maja osoby podziwiane przez nas w dziecinstwie i w fazie dorastania. Masa ciekawych eksperymentow udokumentowanych i opisanych w formie latwej do zrozumienia. Milosc to tylko polaczenia neuronalne ktore budujemy w mlodosci.
Roland Topor - Pamietnik starego pierdoly - obowiazkowa pozycja w ktorej z mniejszej odleglosci przyjrzysz sie czolowym postaciom kultury i sztuki XIX wieku. Topor opisuje swoj przygody w XIX wiecznym Paryzu i jego spotkaniach z Einsteinem, Picassem, Erickiem Satie, Coutchardem, M. Landonem i wieloma innymi.
to na te chwile tyle... POLECAM
Bywalec
U mnie z ksi±¿kami to jest tak,¿e raz mi siê podoba ;d a po jakim¶ czasie nie podoba ;d obecnie saga zmierzch
Czytalam ostatnio Pêtlê Ericy Spindler, ;d fajna ksiazka polecam xd
Sage zmierzchu tez czytalam
Moja ulubiona ksiazka [ niemoge sie powstrzymac musze napisac hihi ] : Æpun oraz Dzieci z Dworca Zoo.
Administrator
Co wy tak z ta saga zmierzchu ?
Gość
Co do Zmierzchu to...........nie czyta³am! O co tam chodzi, ¿e to siê tak wszystkim podoba?
Bywalec
Mnie ostatnio bardzo spodoba³a siê ksi±¿k± 'B³êkitny zamek' Lucy Maud Montgomery. Ogólnie nie lubiê tego typu ksi±¿ek, ale ta mnie naprawdê poruszy³a.
Czyta³am B³êkitny zamek ! W dechê to by³o
Zmierzch, romans z wampirem Edziem
Kasia przeczytaj sobie bo warrto !
Moja ulubione ksi±¿ki z podstawówki Ania z Zielonego Wzgórza, Bu³eczka, S³oneczko.
Nie mog³am siê powstrzymaæ ¿eby tego nie napisaæ, na wspomnienia mnie wziê³o dzi¶
Sisi napisał:
Zmierzch, romans z wampirem Edziem
Moja ulubione ksi±¿ki z podstawówki Ania z Zielonego Wzgórza, Bu³eczka, S³oneczko.
Zmierzch to przereklamowane g............ nudy, romansid³o g³upie i horror, którego nie ba³aby siê nawet Melanie Black- najwiêkszy cykor HBH:P
Anka ujdzie, brzydota
Bu³eczka: po setnym czytaniu nudne..............ciekawe to by³o w 3 podst.
S³oneczko: czy to prognostyk meteorologiczny?
Bywalec
Zmierzch to dno i wodorosty.
Durne romansid³o o wampirach dla ubogich.